Avand in vedere apelul nostru, transmis catre toate autoritatile, in sensul gasirii unei solutii pentru rezolvarea situatiei de blocaj create la nivelul Sectorului 1 si intelegand importanta asigurarii continuitatii serviciului public de salubritate, partenerii nostri contractuali, 3R Green SRL, Rom Waste Solution SA si Iridex Group SRL, ne-au comunicat astazi, 5 iunie 2021, la ora 20.00, ca vor permite accesul in statia de sortare, in limita capacitatilor lor, al autospecialelor incarcate cu deseurile colectate din sectorul 1, urmand ca diferendul financiar sa isi gaseasca o rezolvare amiabila, institutionala, in cursul saptamanii viitoare.

Romprest va mobiliza imediat toate resursele alocate serviciului pentru ca, pe masura ce autospecialele se vor descarca la statia de sortare, sa intre in program de colectare a deseurilor care s-au acumulat in sector incepand cu data de 1 iunie 2021, data la care accesul la statiile de sortare agreate a fost interzis.

Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizati, aceasta situatie de blocaj a fost dezamorsata. Asteptam ca autoritatile abilitate sa isi asume responsabilitatile care le revin si sa asigure functionarea acestui serviciu public care se presteaza in regim de continuitate, prin finantarea si asigurarea unui cadru contractual si legal predictibil, pentru a mentine starea salubra si implicit sanatatea populatiei.

Facem un apel la intelegere si colaborare, atat catre populatie cat si catre Politia locala, in sensul de a spijini operatorul delegat in demersul sau de a reintra in regim normal de colectare.

Compania Romprest Service SA

Distribuie pe